Air Leap vinner upphandling på sträckan Örnsköldsvik – Sundsvall – Stockholm

Air Leap tar över trafiken till och från Örnsköldsvik som tidigare trafikerats av Amapola Flyg och samtidigt bakas även Sundsvall in i upphandlingen av Trafikverket som börja gälla från den 24 januari.

Trafikverket har idag den 15 januari meddelat att Air Leap har vunnit upphandlingen för sträckan Örnsköldsvik – Sundsvall – Stockholm Arlanda. Det innebär att Air Leap kommer trafikera sträckan Örnsköldsvik via Sundsvall till Arlanda med med start den 24 januari till den 31 mars år 2021. I nuläget bedrivs det ingen flygtrafik på sträckan Örnsköldsvik-Stockholm och inte heller Sundsvall har i nuläget någon flygtrafik till Stockholm.

”Det är roligt att vi fått förtroendet av Trafikverket att trafikera sträckan Örnsköldsvik – Sundsvall – Stockholm. Vi är glada att få hjälpa till med att upprätthålla den viktiga infrastrukturen i de norra delarna av landet under denna mycket prövande period”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap

Linjen kommer att trafikeras men en tur och retur, måndag till fredag samt söndag. Sträckan kommer flygas med en Saab 340 med plats för 33 passagerare.

Tidigare flög Amapola Flyg upphandlad trafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda med en Fokker 50. Före pandemin flög Air Leap en kortare tid på kommersiella villkor mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda i konkurrens med BRA. Under hösten och delar av vintern har SAS flugit mellan Sundsvall och Stockholm. Flygningarna mellan Sundsvall och Stockholm flög SAS före pandemin i konkurrens med BRA.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.