Fler flög med SAS i december

December var betydligt bättre än november för SAS då 18 procent fler passagerare flög med bolaget. Det var främst fritidsresandet på inrikeslinjerna som bidrog till förbättringen samtidigt som SAS minskade kapaciteten i december vilket innebar en förbättrad kabinfaktor.

Nästan 400 000 passagerare flög med SAS under december. Det är en ökning med 18 procent jämfört med förra månaden, men en nedgång med 80 procent jämfört med föregående år. Samtidigt minskade SAS sin kapacitet med sex procent jämfört med november, vilket motsvarar en minskning med 74 procent jämfört med föregående år.

”Efterfrågan är fortsatt kraftigt negativt påverkad av gällande reserestriktioner och resandet under helgerna var betydligt lägre än normalt för en december månad. SAS fortsätter kontinuerligt att anpassa sin kapacitet utifrån efterfrågan, vilken förväntas ligga kvar på låga nivåer under hela vintersäsongen. Utvecklingen av vacciner och påbörjade vaccinationsprogram mot covid-19 är däremot uppmuntrande och en förutsättning för en snar normalisering av flygindustrin, säger Rickard Gustafson, vd SAS.

Kabinfaktorn i december uppgick till 33 procent, en ökning med cirka 8 procentenheter jämfört med förra månaden, men en minskning med 38 procentenheter jämfört med december år 2019. Ökningen av passagerare och kabinfaktor, jämfört med november, beror framförallt på en ökad efterfrågan på inrikesresor under helgerna enligt SAS.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.