Boeing 737 i Indonesien försvunnen

En Boeing 737 från Sriwijaya Air har försvunnit efter start från Jakartas flygplats i Indonesien. Enligt medieuppgifter ska 59 passagerare befunnits sig ombord på flygplanet.

Enligt data från Flightradar24 har en Boeing 737-500 tillhörande det indonesiska flygbolaget Sriwijaya Air försvunnit över hav fyra minuter efter start från Jakartas flygplats. Flightradar24 uppger vidare att flygplanet tappade kraftigt i höjd strax före att kontakt med flygplanet tappades. Data visar att Boeing-flygplanet tappade 10 000 fot motsvarande 3 050 meter, under en minut strax före försvinnandet.

BBC uppger att det fanns 62 personer ombord på flygplanet som skulle genomföra flygning SJ 182 från Jakarta till Pontianak i Indonesien. Flygbolaget Sriwijaya Air grundade år 2003 har tidigare varit inblandade i fyra incidenter. Flygplanet, PK-CLC, levererades till Sriwijaya Air år 2012 efter att ha flugit hos Continental Airlines samt United Airlines och är nästan 27 år gammalt enligt Planespotters.

Under lördagen har man hittat delar i Javahavet som tros komma från flygplanet som enligt ögonvittne föll från himlen som en blixt mot havet.

(Foto: Sabung.hamster)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.