Montenegro Airlines har upphört med sin verksamhet

På grund av stora skulder har regeringen i Montenegro beslutat att stänga ner landets flaggflygbolag Montenegro Airlines. Landet avser dock att lansera ett nytt flygbolag under år 2021 som ersättare till det numera nedstängda flygbolaget.

Den 25 december genomförde Montenegro Airlines sin sista flygning efter att den nya regeringen i Montenegro valt att stänga ner landets flaggflygbolag efter 23 år i luften. Anledningen till att man stängt ner flygbolaget är pandemin och Montenegro Airlines stora skulder. Enligt Balkan Insight som rapporterar om nedstängningen av flygbolaget förklarar Miodrag Vujovic på Montenegros konkurrensverk att EU-kommissionens stöd till flygbolag endast är till flygbolag som visade ett positivt ekonomiskt resultat före pandemin, något som inte varit fallet för Montenegro Airlines.

Det har bidragit till att regeringen i landet valt att stänga flygbolaget och istället ska ett nytt flygbolag skapas i Montenegro. Det kommer ta mellan sex och nio månader innan det nya flygbolaget kommer upp i luften uppger Montenegros minister för kapitalinvesteringar Mladen Bojanic.

Montenegro Airlines grundades år 1994 och genomförde sina första flygningar under år 1997. Under hela sin livstid har flygbolaget dragits med lönsamhetsproblem. Montenegro Airlines hade sin bas på Podgoricas flygplats utanför huvudstaden med samma namn och flög även från Tivat beläget längs kusten i Montenegro. När Montenegro Airlines stängdes ner den 25 december hade bolaget tre Embraer 195 och en Fokker 100 i sin flotta.

(Foto: Flo Weiss)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.