SAS-flygningar med Airbus A330 inom Europa

SAS har under veckan flugit ett antal gånger mellan Bryssel och Birmingham med en Airbus A330-300, flygningar som definitivt inte hör till det vanliga hos SAS.

Coronapandemin har inneburit att en hel del ovanliga flyglinjer och flygningar har genomförts. Exempelvis flög SAS till Lima i Peru från Stockholm respektive Köpenhamn under år 2020 och i början av januari genomförde SAS ett antal flygningar mellan Bryssel-Birmingham, en linje som bolaget normalt inte trafikerar.

Den 5 och 6 januari har SAS flugit mellan Bryssel och Birmingham med en Airbus A330-300. SAS presschef i Sverige, Freja Annamatz, uppger för flyg24nyheter att flygningarna är ad-hoc flygningar för SAS Cargos räkning. Det rör sig alltså om fraktflygningar mellan den belgiska huvudstaden och Birmingham som SAS flugit med charterflygnummer som börjar på 7 och är fyrsiffriga exempelvis SK 7001.

(Foto: Flightradar24)

En ad-hoc flygning innebär att en kund till flygbolaget hyr ett helt flygplan för en flygning. En ad-hoc flygning tillhör inte det vanliga trafikprogrammet och skulle också kunna definieras som en charterflygning för ett slutet sällskap, exempelvis ett idrottslag.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.