Riksgälden ställer ut kreditgaranti för BRA

Under 2020 års sista dag presenterade Riksgälden att BRA får en kreditgaranti för ett lån om 200 miljoner kronor. Det var i sista stunden för BRA då inga nya garantier kan beviljas för flygbolag under år 2021 som det ser ut nu.

Riksgälden har ställt ut en kreditgaranti för ett lån om 200 miljoner kronor till flygbolaget Braathens Regional Airways AB som är det bolaget inom BRA-koncernen som utför flygningarna och har BRAs AOC. Garantin beviljas inom ramen för det statliga garantiprogrammet för flygföretag som infördes för att dämpa de ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin.

För att dämpa de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset ställer Riksgälden, på uppdrag av regeringen, ut kreditgarantier till flygföretag. Kreditgarantierna får maximalt uppgå till sammanlagt 5 miljarder kronor, varav maximalt 1,5 miljarder kronor avses för SAS. Garantin för BRA är den andra garantin som ställts ut inom ramen för flyggarantiprogrammet. Den första garantin ställdes ut till förmån för SAS. SAS har dock därefter återbetalat lånet och Riksgäldens åtagande i detta fall är avslutat.

Inga nya garantier kan beviljas under flyggarantiprogrammet efter den 31 december 2020 och därför var BRA ute i sista stund med att få sin kreditgaranti.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.