Norwegian överväger att lägga ner långlinjetrafiken

Norwegians verksamhet är just nu liten jämfört med före pandemin och den kan även bli permanent mindre framöver eftersom bolaget uppges överväga att slopa långlinjeverksamheten.

Under början av år 2021 förväntas Norwegians ledning presentera en räddningsplan för det krisande flygbolaget. En del av planen spekuleras vara att Norwegian inte ska flyga långlinjer längre då detta är något som man överväger att sluta med uppger ch-aviation som hänvisar till norska Dagens Naeringsliv.

Enligt den norska tidningen ska en del av Norwegians styrelse vara fast beslutna om att en återstart av Norwegian måste ske utan ”olönsamma långlinjer”. Istället vill man att Norwegian ska fokusera på kortdistanslinjer inom Norge, Norden och utvalda marknader i Europa.

Norwegians VD Jacob Schram uppger dock att man inte tagit något beslut om Norwegian ska flyga långlinjer eller inte framöver. Samtidigt har analytikern Lars-Daniel Westby på Sparebank berättat för Dagens Naeringsliv att han tror att Norwegian måste inse att bolagets långlinjeverksamhet inte kan fortsätta.

Enligt Planespotters har Norwegian 35 långlinjeflygplan i sin flotta av typen Boeing 787 Dreamliner. Samtliga flygplan är parkerade på flygplatser runt om i Europa, bland annat Stockholm Arlanda och Glasgow Prestwick.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.