Personalminskning på Halmstad City Airport

Halmstads Flygplats AB varslar fem anställda och säger upp den löpande inlåningen av personal från den kommunala räddningstjänsten på grund av pandemin och med den ett kraftigt minskat antal passagerare på den halländska flygplatsen.

Fem av 35 anställda har varslats och en inlåning av fem tjänster från den kommunala räddningstjänsten försvinner när passagerartrafiken på Halmstad City Airport minskat kraftigt på grund av pandemin. I nuläget är antalet passagerare som använder flygplatsen ungefär 20 procent av vad det var under 2019 enligt ett pressmeddelande från den halländska flygplatsen.

Under våren 2020 kunde flygplatsens personal stötta i andra förvaltningar och kommunala bolag i Halmstad och gick in i korttidspermitteringar först i september månad. Flygplatsen behöver dock anpassa sin verksamhet mer långsiktigt efter nuvarande förutsättningar. Det innebär att caféverksamheten på flygplatsen avvecklas och att som tidigare nämnt totalt tio tjänster försvinner från Halmstad City Airport.

”Det är verkligen ledsamt att vi tvingas varsla anställda. Tillsammans har vi arbetat hårt för att göra flygplatsen till en bra arbetsplats med god service och därför är det oerhört tråkigt att behöva vidta sådana här åtgärder. Vi behöver göra det här för att rusta oss för en hållbar framtid”, säger Magnus Edman, VD och flygplatschef för Halmstads Flygplats AB.

Att inlåningen av personal från räddningstjänsten avslutas innebär att fem tjänster flyttas från flygplatsen tillbaka till räddningstjänsten. Efter utbildning av egen personal på flygplatsen kommer sedan funktionsansvaret för räddningstjänst att hanteras i egen regi. Halmstad Flygplats ABs styrelse räknar med att åtgärderna innebär kostnadsbesparingar på 5,7 miljoner kronor.

”Vi tvingas anpassa vår verksamhet till de rådande omständigheterna. Pandemin har slagit hårt mot flygplatsen och vi ser att återhämtningen kommer att ta tid”, säger Magnus Uvenfeldt, ordförande för Halmstads Flygplats AB.

Idag trafikerar Air Leap Halmstad City Airport med flygningar till Stockholm Bromma som man tog över efter att BRA stoppade sin trafik till och från flygplatsen tidigare i år. I nuläget samtrafikeras ett stort antal av avgångarna till Stockholm med Air Leaps linje från Ängelholm till Bromma flygplats.

(Foto: Halmstad City Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.