Ny VD och styrelseordförande på Jönköping Airport

Jönköping Airport har fått en ny styrelseordförande och har också utsett en tillförordnad VD när nuvarande VD Rony Forsberg lämnar Jönköping Airport vid slutet av januari.

Det blir Maria Hörnsten som av kommunfullmäktige i Jönköpings kommun valts till ny ordförande för Jönköping Airport AB. Maria tar över efter Lars Isaksson som valt att lämna sin roll på grund av sjukdom. Maria har arbetat i flygplatsens styrelse de senaste två åren och tar nu i december över ordförande-klubban för flygplatsen.

”Det är med stor ödmjukhet och entusiasm som jag kliver in i rollen som styrelseordförande för Jönköping Airport. Flygbranschen har drabbats mycket hårt av den pågående pandemin, men tittar vi på lite längre sikt så tror jag att förutsättningarna för att ytterligare utveckla flygplatsen är mycket goda. Vi ser också vikten av att ha en fungerande infrastruktur såväl nu som framåt och med den spännande utveckling som flyget har med såväl biobränsle som elflyg så finns det mängder med positiva möjligheter. Rony och samtliga medarbetare har gjort ett mycket bra jobb som vi nu kan arbeta vidare med”, säger Maria Hörnsten.

Det är inte bara byte på ordförandeposten i styrelsen på Jönköping Airport. Flygplatsen har även utsett Mattias Hörberg som tillförordnad VD på flygplatsen från den 25 januari då den nuvarande VD Rony Forsberg lämnar sin tjänst. Mattias Hörberg har en gedigen bakgrund i olika ledande befattningar och har nu senast varit verksam som ekonomichef på Elmia AB enligt ett pressmeddelande.

”Jag är glad över att vi i Mattias Hörberg hittat en bra efterträdare till Rony Forsberg. Under Mattias ledarskap kommer vi att se en fortsatt positiv utveckling av vår verksamhet. Rony lämnar över uppdraget som VD under januari och kan då se tillbaka på en välfungerande flygplats med en stor potential gällande framtiden. Styrelsen vill rikta ett stort tack till Rony för hans insatser”, säger Maria Hörnsten.

”Det har varit 4 utmanande år med ett fantastiskt team på flygplatsen. Mycket har gjorts men mycket återstår. Nu önskar jag Mattias och alla andra lycka till med den fortsatta utvecklingen till ett fossilfritt och miljövänligt flyg!” säger avgående VD Rony Forsberg.

(Foto: Jönköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.