SAS och DAT sätter in extra flyg till Bornholm på grund av stängd gräns

På grund av att Sveriges gräns mot Danmark är stängd har resandet för danskar till och från Bornholm försvårats kraftigt och därför kommer SAS att sätta in flygningar mellan Köpenhamn och Rønne på Bornholm under julhelgen.

Sveriges stängning av gränsen mot Danmark ställer till det för danskar som vill resa till och från Bornholm eftersom danskar inte får resa via Sverige mellan Själland och Bornholm. Istället har det satts in fler färjeavgångar direkt från Själland till Bornholm den 23-25 december men alla dessa är fullbokade uppger Ekstra Bladet.

Luftvägen mellan Bornholm och övriga Danmark trafikeras vanligen av DAT som flyger flera gånger dagligen mellan Kastrup och Bornholm med ATR 42 och ATR 72. Enligt flera danska medier ser SAS dock en möjlighet att ge sig in tillfälligt på sträckan Köpenhamn-Rønne på grund av att den svenska gränsen är stängd och det är svårt för danska att resa till och från Bornholm landvägen.

Enligt SAS hemsida blir det en avgång mellan Köpenhamn och Rønne den 23 och 27 december med en Airbus A320neo. DAT å sin sida har satt in flera extra avgångar under julhelgen och har exempelvis tio avgångar den 23 december från Bornholm till Köpenhamn. DAT flyger mellan Bornholm och Kastrup varje dag under året och har ett stort antal avgångar under hela julhelgen på sträckan.

(Foto: Danielle dk)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.