Aviator i Danmark i konkurs

Den danska delen av marktjänstbolaget Aviator har försatts i konkurs vilket gör att 200 anställda förlorar sina jobb och en av de större marktjänstbolagen på Kastrups flygplats försvinner.

Efter att ha misslyckats med en rekonstruktionsplan har den danska delen av marktjänstbolaget Aviator, Aviator Airport Services Denmark A/S, försatts i konkurs. Det innebär att 200 anställda förlorar sina jobb hos Aviator som har 25 flygbolag som kunder på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn uppger check-in.dk.

Konkursen innebär att 25 flygbolag som trafikerar Kastrup står utan något marktjänstbolag och kvar på Kastrup är nu marktjänstbolagen SAS Ground Handling, Menzies Aviation, Copenhagen Flight Services, Europehandling och MoveAjet. Utöver detta finns även ASE Handling som enbart erbjuder marktjänster för privatflyg.

I Sverige finns Aviator på Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmös flygplats. De berörs inte av Aviators konkurs i Danmark.

(Foto: Aviator)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.