Tyskt flygbolag har börjat trafikera Arlanda trots pandemin

Trots rådande pandemi och en mycket begränsad flygtrafik fick Arlanda den 11 december tillbaka en nygammal flyglinje genom det tyska flygbolaget Sundair som lanserat flygningar till Libanons huvudstad Beirut från Stockholm.

Den flygtrafik som visat sig starkast under pandemin har varit inrikestrafik och trafik som är kopplad till att besöka släkt och vänner. Den sistnämnda faktorn ligger bakom att Stockholm Arlanda Airport sedan den 11 december fått tillbaka en tidigare flyglinje, mitt under rådande pandemi. Den nygamla linjen är Stockholm-Beirut som det tyska flygbolaget Sundair ska flyga en gång i veckan med en Airbus A320.

Linjen mellan Stockholm Arlanda och Beirut var en framgångsrik linje före pandemin, bland annat tack vare sin stora libanesiska och syriska befolkning, men linjen har under pandemin varit otrafikerad fram till nu. Sundair flyger redan till den libanesiska huvudstaden från både Berlin och Düsseldorf. Sundairs linje till Stockholm är dock första gången som man lanserar en flyglinje till Sverige.

Sundair grundades år 2016 och har sitt huvudkontor i Stralsund i norra Tyskland med baser på flygplatserna i Kassel, Berlin, Dresden och Bremen i Tyskland. Bolaget flyger med sju Airbus-flygplan, fem Airbus A320 och två Airbus A319.

(Foto: Marvin Mutz)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.