Air Leap och Air Gotland inleder samarbete

Från och med den 3 januari 2021 kommer Air Leap och Air Gotland inleda samarbete för att trafikera linjen Visby-Bromma där Air Leap ska flyga med ATR 72.

Air Leap och Air Gotland har sedan början av hösten haft dialoger med varandra om förutsättningarna för ett samarbete. När den andra vågen av COVID-19 kommit till Sverige och resandet återigen har påverkats kraftigt väljer därför bolagen att inleda ett aktivt samarbete. Detta gör att passagerare bokade med Air Gotland från och med den 3 januari 2021 kommer att flygas av Air Leap. Det är ett första steg till vad som förhoppningsvis kommer leda till ett långsiktigt samarbete framöver enligt ett pressmeddelande.

”Vi är idag mycket glada och stolta över förtroendet vi fått av Air Gotland. Nu har vi glädjen att få välkomna också Air Gotlands passagerare ombord. Air Leap kommer fortsätta att serva Gotland med en högkvalitativ och säker flygprodukt till attraktiva biljettpriser. Som ett led i detta utökar vi tidtabellen med en rundtur på lördagar”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Att två konkurrerande verksamheter på detta sätt krokar arm för att säkra flygkommunikationerna för gotlänningarna är unikt och värdefullt.

”Vi hade bokstavligen talat en flygande start och upplevde en efterfrågan vi inte ens vågat drömma om fram till den 28 oktober. Vi utökade turlistan flera gånger på två månader och gotlänningarna hade en mycket tät turlista till Bromma tack vare oss och Air Leap under några månader i höst. Sen har antalet bokningar minskat varje vecka och i den här takten ser det nattsvart ut i januari och februari”, säger Tiina Mykkänen, VD Air Gotland.

Linjen Visby-Stockholm Bromma kommer att fortsatt trafikeras av Air Leaps ATR 72 med kapacitet för 72 passagerare. Precis som Air Leaps VD Jon Melkersson nämnde så utökar Air Leap även tidtabellen på linjen med en tur och retur på lördagar.

(Foto: Erik Glimvik)

En kommentar

  1. Ja, så gick det alltså med det stolta fristående Gotlandsflygbolaget. Snacket om fullbokade flyg och ett fantastiskt mottagande från kunderna va alltså, precis som vanligt i den här branschen, tomt prat. Air Leap, som redan gjort sig kända för noll uthållighet och obefintlig strategisk tankeförmåga ska nu få fritt spelrum att förstöra Gotlandstrafiken. Som väl är finns dock fortfarande andra möjligheter att ta sig till/från ön. Bolaget har redan rekordet att lyckas lägga ner samma linje (Arlanda-Jönköping) två gånger på ett år. Tråkigt också att inte det lokala gotlandsflygets företrädare förstår att de bränner sitt eget förtroendekapital genom att, under stort spektakel, dra i gång ett eget projekt för att sedan abdikera efter några veckor. När den norska fiskerikoncernen tröttnar på att pengarna rinner ur bolaget till ingen nytta så är det slut med Air Leap och därmed har alltså två gotlandslinjer försvunnit. Vad var meningen med det? Ska gotlandsentusiasterna börja om på ny kula då? Finns förtroendet hos marknaden kvar i det läget? Skulle inte tro det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.