Norwegian ser bokningarna öka inför julen

Norwegians trafiksiffror för november är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av reserestriktioner i Europa, men bokningarna inför julen ser positiva ut.

I november flög 124 481 passagerare med Norwegian, villket är 95 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten minskade med 96 procent medan passagerartrafiken minskade med 98 procent. Kabinfaktorn var på 44,4 procent, en minskning med 39 procentenheter jämfört med november år 2019.

”Pandemin fortsätter att ha en negativ inverkan på vår verksamhet. Med reserestriktioner i hela Europa blir det en mycket låg efterfrågan. Att det snart kommer vaccin är dock goda nyheter för flygbranschen och vi ska konkurrera om kunderna när det återigen blir möjligt att resa. Vårt mål är nu att skapa ett finansiellt starkt och konkurrenskraftigt flygbolag med en ny finansiell struktur, en anpassad storlek på flygplansflottan och ett förbättrat utbud till våra kunder”, säger koncernchef Jacob Schram.

Inför julen ser Norwegian positivt på bokningsläget på de norska inrikeslinjerna och man har tillfört 62 extra avgångar på de linjer man trafikerar i nuläget. Det norska lågprisflygbolaget har också släppt biljetter inför nästa sommar och även där ser det bra ut enligt Jacob Schram.

”Det är tydligt att folk har börjat tänka på sommarsemestern. Värt att notera är även att bokningarna inför julen är bra och vi har satt upp 62 extra avgångar i Norge. Vi ser fram emot att flyga hem våra kunder till jul”, säger Jacob Schram.

Totalt genomförde Norwegian 72,7 procent av de planlagda flygningarna i november varav 94,8 procent gick enligt tidtabell.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.