Norwegian ansöker om rekonstruktion

Norwegian har i dag ansökt om rekonstruktionsförhandlingar hos Asker och Bærum tingsrätt i Norge. Process går parallellt med reorganiseringsprocessen som det norska lågprisflygbolaget sedan tidigare startat i Irland. 

Efter att den irländska domstolen den 7 december godkänt Norwegians reorganiseringsprocess har bolaget idag, den 8 december, ansökt om en tilläggsprocess för rekonstruktion enligt norsk lag. Det meddelar Norwegian i ett börsmeddelande tisdag 8 december.

”En parallell rekonstruktion enligt norsk lag gynnar alla berörda parter och ökar sannolikheten för ett framgångsrikt resultat. Vårt mål är att trygga arbetsplatser och bidra till att säkerställa kritisk infrastruktur och bidra till ekonomisk tillväxt i Norge”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Processerna som nu pågår i Irland och Norge påverkar inte den löpande verksamheten och bolaget fortsätter att flyga som planerat. Både obligationer och aktier handlas som vanligt på Oslo börs.

”Vi kommer att använda den här tiden väl och jobba mot målet att minska bolagets skuld, minska antalet flygplan i flottan och återigen bli ett attraktivt flygbolag för investerare. Vi kommer att vara redo att möta konkurrensen om kunderna efter coronapandemin”, fortstätter Schram.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.