JetBlue har säkrat slottar i London

Det amerikanska lågprisflygbolaget JetBlue ser ut att trots pandemin planera för att börja flyga till London under nästa år och bolaget har förvärvat slottar på två flygplatser i London för trafiken.

Enligt JetBlues nuvarande planer ska man börja flyga långlinjer från Boston och New York till London under det tredje kvartalet år 2021. Tidigare fanns det planer på att lansera flygningar i april nästa år men på grund av pandemin skjuts trafikstarten fram men flera medier rapporterar om att JetBlue trots pandemin avser att börja flyga mellan USA och Europa under år 2021.

Ett steg för JetBlues långlinjetrafik ska bli av är att ha slottar på någon av flygplatserna i London vilket man fått. ch-aviation uppger att JetBlue tilldelats slottar för sommarsäsongen 2021 på Gatwick och Stansted-flygplatserna i London. JetBlue har fått slottar på Gatwick för att flyga sju gånger i veckan till New York JFK medan man på Stansted fått slottar som möjliggör 14 avgångar i veckan till Boston.

JetBlue har sitt huvudkontor i New York och både Boston samt New York JFK är viktiga flygplatser i bolagets linjenät. Det amerikanska lågprisflygbolaget har 225 flygplan i sin flotta fördelat på 205 från Airbus och 60 från Embraer. JetBlue ska trafikera de planerade långlinjerna till och från London med Airbus A321LR.

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.