Delta Air Lines ska börja med karantänsfria flygningar till Europa

Delta Air Lines ska tillsammans med flygplatsmyndigheten i Rom och flygplatsen i Atlanta göra det möjligt att flyga mellan Italien och USA utan att passagerarna ska behöva sätta sig i karantän vid ankomst.

Med start den 19 december ska Delta Air Lines inleda ett testprogram som ska göra det möjligt för resenärer som reser på bolagets flygningar mellan Atlanta och Rom att undvika karantänskrav vid ankomst till Italien respektive USA enligt ett pressmeddelande från bolaget. För att göra det möjligt för resenärerna på linjen att undvika karantänen kommer en testningsprocess att ske som kräver att man som resenärer ska testa sig för COVID-19 med ett PCR-test som tagits senast 72 timmar före avgång.

Före avgång till Rom från USA ska även ett snabbtest göras i Atlanta och sedan görs ytterligare ett snabbtest på flygplatsen Fiumicino utanför Rom vid ankomst till Italien. När resor sker från Rom till Atlanta kommer det att krävas ett snabbtest på Fiumicino innan avresa och ifyllnad av ett hälsprotokoll vid ankomst till USA. Detta ska göras i kombination med PCR-testet 72 timmar före avgång.

Undantaget från karantän gäller amerikanska och EU-medborgare som reser på grund av viktiga och särskilda skäl som exempelvis arbete.

”Noggrant utformade COVID-19-testprotokoll är den bästa vägen för att återuppta internationellt resande säkert och utan karantän tills vaccinationsprogram i större omfattning är på plats”, säger Delta Air Lines Steve Sear som är chef över flygbolagets internationella försäljning.

Delta är ett av få flygbolag som valt att flyga med tomma mittensäten under pandemin för att kunna hålla den sociala distanseringen ombord på sina flygplan och detta kommer bolaget att fortsätta med fram till slutet på mars enligt CNN Travel. Tidigare har Delta sagt att man vill flyga med tomma mittensäten och istället öka kapaciteten med fler avgångar om efterfrågan blir högre än vad bolaget räknat med.

(Foto: formulanone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.