TUI stoppar den planerade trafiken till Sälen

TUI väljer att stoppa sin planerade satsning på flygningar till Sälen under delar av vintern på grund av en lägre efterfrågan än förväntad troligen orsakad av de ökade fallen av COVID-19 under hösten.

Sju flyglinjer till Sälen under vintern med TUI lanserades i slutet av oktober men nu väljer TUI att delvis avbryta sin satsning på flygningar till Sälen och Scandinavian Mountains Airport under vintern på grund av en lägre efterfrågan än förväntat enligt bolagets kommunikationsansvarige i Sverige, Adam Györki.

Den lägre efterfrågan än vad man förväntat sig går troligen att spåra till de ökade fallen av COVID-19 i Sverige och den negativa utveckling av pandemin som utspelat sig den senaste månaden. Med bakgrund av den lägre efterfrågan väljer TUI att skjuta på hela sitt trafikprogram till februari uppger Adam Györki. Enligt TUIs hemsida kan man boka flygresor till Sälen från Stockholm, Göteborg och Malmö mellan februari och början av april år 2021.

TUI skulle ha flugit till Sälen från Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Norrköping, Ängelholm Helsingborg och Köpenhamn i vinter med Boeing 737-800. Vid lanseringen av flyglinjerna berättade TUIs kommersiella chef, Tommy Serban, att skidresor var något som TUI tittat länge på att lansera och att man då såg en möjlighet att nu lansera den typen av resor.

Beskedet att TUI stoppar sina flygningar till Sälen under delar av vintern innebär ett stort tapp i det planerade trafikprogrammet för Scandinavian Mountains Airport som i nuläget ser ut att få trafik med SAS och European Charter Jet i vinter. SAS kommer att flyga till Sälen från Köpenhamn och Aalborg medan European Charter Jet ska flyga mellan januari och mars år 2021 från Groningen i Nederländerna enligt Groningens flygplats hemsida. Det danska flygbolaget Alsie Express skulle flugit från danska Sønderborg till Sälen i vinter men de flygningarna finns inte tillgängliga på bolagets hemsida längre. Under vintern 2019/2020 flög SAS och BRA till och från Sälen.

(Foto: Rob Hodgkins)

2 kommentarer

  1. Enligt andra pressmeddelanden via Travel News och SvD, etc. så är flygningarna stoppade/framflyttade till Februari.
    Absolut inte för hela vintersäsongen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.