Rickard Gustafson blir ordförande i IATA

Flygets internationella bransch- och industriorganisation IATA, som samlar 290 flygbolag globalt, har i samband med sin årsstämma valt SAS VD Rickard Gustafson till ordförande från år 2022.

Om ett år tar Rickard Gustafson över ordförandeskapet efter den nu tillträdande ordföranden Robin Hayes, VD för amerikanska JetBlue , som ersätter IATAS:s nu avgående ordförande Carsten Spohr, VD för Lufthansa Group. Valet av Rickard Gustafson är första gången en VD för SAS väljs till ordförande för IATA.

”Det är ett mycket hedrande och viktigt uppdrag i flygets historiskt svåraste tid. Jag ser fram emot att fortsätta driva IATA:s återhämtningsarbete för att genom gemensamma insatser ta flyget igenom covid-19-pandemin. Samtidigt kommer jag att arbeta för att skynda på och accelerera transformationen mot ett hållbart resande. Det är en existentiell fråga att industrin globalt tillsammans arbetar för klimatneutralitet,” säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

IATA representerar cirka 290 flygbolag i 120 länder. IATA:s medlemmar bedriver över 80 procent av världens flygtrafik, inkluderat världens ledande passagerar- och fraktflygbolag och har en avgörande roll i att utveckla och driva branschgemensamma frågor. Under år 2021 är Rickard Gustafson pre-ordförande, Robin Hayes ordförande och Carsten Spohr post-ordförande.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.