SAS erbjuder COVID-19-testning

För att förenkla för resenärer som behöver ett reseintyg erbjuder nu SAS, i samarbete med vårdföretaget Doktor24, möjligheten att göra PCR-test som diagnosticerar pågående covid-19- infektion.

På grund av coronapandemin kräver allt fler länder dokumentation i form av ett friskhets- eller reseintyg som baseras på ett PCR-test. Ett antal flygbolag har på grund av detta lanserat möjligheten för sina resenärer att göra ett PCR-test och nu ska även SAS göra detta då man vill underlätta för alla de resenärer som behöver reseintyg enligt ett pressmeddelande. Genom ett samarbete med Doktor24 erbjuds nu SAS kunder ett test för ett reseintyg till ett reducerat pris hos Doktor24.

PCR-testerna kan antingen genomföras i hemmet med hjälp av digital guidning med vårdpersonal eller genom ett besök på en av Doktor24:s mottagningar hos Apoteket. De aktuella PCR-testerna uppfyller Folkhälsomyndighetens krav och testresultaten med certifikat som Doktor24 ansvarar för skickas digitalt till resenärerna inom 48 timmar uppger SAS.

Erbjudandet om testning gäller med start den 23 november i Stockholm och i början av december även i Göteborg och Malmö, för att sedan successivt utökas till fler orter runtom i landet. Tidigt nästa år ska man även kunna göra ett PCR-test via SAS i Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Lund, Gävle och Luleå.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.