Thai Airways prioriterar Köpenhamn i Skandinavien

Köpenhamn är en av tre europeiska destinationer som Thai Airways i nuläget flyger till och det dröjer innan bolagets övriga linjer till Skandinavien kommer igång när Thai fokuserar på att samla sina linjer till de större naven.

Thai Airways gör allt man kan för att få fram kapital på grund av den dåliga ekonomiska situation bolaget befinner sig i och man har satt upp allt från Boeing 747-flygplan till bestick till försäljning. Samtidigt flyger det thailändska flygbolaget ett kraftigt minskat internationellt linjenät på grund av pandemin och fram till vintertidtabellens slut vid slutet av mars är det tre destinationer i Europa som gäller för Thai. Det är dels London och Frankfurt men också Köpenhamn. Thai Airways flyger från sitt nav i Bangkok till Köpenhamn med en Airbus A350 en gång i veckan och då med fokus på frakt och endast ett fåtal passagerare på flygningarna enligt check-in.dk.

När Thai Airways nu fokuserar sin trafik på större nav och där försöker att samla sin passagerare som feedas in till naven från andra destinationer väljer det thailändska flygbolaget bort Oslo och Stockholm i Skandinavien. Varken Oslo eller Stockholm kommer att få se Thai Airways med reguljära flygningarna under det första kvartalet nästa år och Thai fokuserar hellre på att sätta in fler frekvenser till och från Köpenhamn innan man återupptar Bangkok-linjerna till Norge och Sverige enligt check-in.dk.

Före pandemin flög Thai Airways dagligen från Köpenhamn, Oslo och Stockholm till Bangkok och under vintern förekom också flygningar från Köpenhamn och Stockholm till Phuket.

Thai Airways aktie stoppades från att handlas på den thailändska börsen under förra veckan efter att revisorer vägrat att kommentera flygbolagets balansräkning fram till och med september enligt Bangkok Post. Thai Airways VD uppgav att bolaget gjorde en förlust på drygt sex miljarder svenska kronor under årets tredje kvartal och man flög 92 procent färre passagerare jämfört med det tredje kvartalet år 2019.

(Foto: Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.