Delar av Kastrup stängs i över ett år

Med ett minskat resande på över 90 procent på grund av reserestriktionerna stänger Kastrup ner ungefär 40 procent av gateområdet från den 25 november till slutet av år 2021.

Före coronapandemin passerade 83 000 resenärer Köpenhamns flygplats Kastrup varje dag. Just nu är denna siffran nere på 5 600 resenärer per dag på grund av olika reserestriktioner och därför har Kastrup beslutat att stänga ner 40 procent av sitt gateområde. Nedstängningen kommer att ske från den 25 november och sen förbli det stängda området stängt även över hela nästa år enligt ett pressmeddelande från den danska flygplatsen.

(Foto: Copenhagen Airport)

Det område som Kastrup stänger ner är Pir A och Pir Väst som har gaterna A2-A34 samtidigt som ingången till säkerhetskontrollen från Terminal 2 också stängs. Med det låga antalet resenärer ser Kastrup flera möjligheter med att spara pengar genom att stänga ner delar av gateområdet samtidigt som man ger resenärerna en bättre upplevelse.

”Vi kan minska våra utgifter för el, städning, underhåll och patrullering genom att stänga delar av terminalerna. Varje öre vi kan spara är helt avgörande i denna stund, då flygplatsen har tappat nästan alla intäkter och vi måste låna en större tvåsiffrigt-belopp varje månad för att fortsätta att fungera”, säger Kastrups operativa chef Christian Poulsen.

”Med stängningen av delar av terminalerna kan vi ge de få passagerare, som fortfarande reser, en lite bättre upplevelse genom att begränsa passagerarområdet, så det inte känns så tomt som idag med fortsatt fokus på fysiskt avstånd och en säker drift av flygplatsen”, tillägger Poulsen.

Om flygtrafiken skulle återhämta sig så pass kraftigt innan år 2021 är slut att Kastrup behöver öppna de delar av gateområdet som stängs kommer man kunna öppna upp inom två månader från att ett beslut tas. Under förra veckan beslutade Kastrup tillsammans med flygbolag även att stänga flygplatsen för passagerartrafik mellan klockan 00.00 och 06.00 varje dag enligt ett pressmeddelande. Detta för att spara pengar för både flygplatsen, myndigheter och marktjänstbolag på flygplatsen.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.