Nytt virtuellt flygbolag ser dagens ljus i Danmark

Ett nytt danskt virtuellt flygbolag har bildats mitt under pandemin med namnet Airseven. Flygbolaget som inte har någon brådska med att dra igång sin verksamhet planerar bland annat för att flyga charter för den danska researrangören Primo Tours.

Researrangören Primo Tours ägare, Copenhagen AirTaxi, den före detta Jettime-chefen Klaus Ren och investeraren Carsten Kenneth Jensen har startat ett gemensamt flygbolag i Danmark med namnet Airseven rapporterar check-in.dk. Airseven kommer dock inte att bli ett flygbolag i den rätta bemärkelsen utan endast ett virtuellt flygbolag. Istället kommer Airsevens flygningar att genomföras via flygbolaget Copenhagen AirTaxi som har sin bas på Roskildes flygplats utanför Köpenhamn. Airseven ägs till 70 procent av Primo Tours ägare Bjarke Hansen.

Till en början kommer det nya virtuella flygbolaget att förfoga över två Boeing 737-400 som har plats för 168 passagerare, och ett av de två flygplanen har tidigare flugit hos SAS enligt Planespotters. De två flygplanen kommer att levereras till Danmark vid slutet av år 2020 och främst flyga på uppdrag av Primo Tours vilket innebär flygningar från Aalborg, Aarhus och Billund enligt check-in.dk. Airseven avser även att flyga ACMI och ad hoc-charter. Planen just nu är att dra igång de första flygningar för Primo Tours i maj år 2021.

Copenhagen AirTaxi, som kommer att ansvara för den faktiska driften av de två Boeing 737-flygplanen som Airseven förfogar över, är ett danskt flygbolag som under stora delar av året flyger linjetrafik från Roskilde till de danska öarna Anholt och Laesö. Dessutom bedriver man en flygskola, taxiflyg och ansvarar även för luftvärdigheten och driften av flygplan tillhörande Global Reach Aviation som har bas på Billunds flygplats.

(Foto: Airseven)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.