American Airlines funderar på fraktflygplan

American Airlines utvärderar och funderar just nu på att ta in dedikerade fraktflygplan till sin flotta på grund av nya möjligheter som uppstått på fraktmarknaden.

American Airlines har inte flugit med ett helt dedikerat fraktflygplan sedan mitten av 1980-talet men nu kan det snart vara dags igen för det stora amerikanska flygbolaget. Detta enligt ch-aviation som rapporterar om att Americans Airlines chef för bolagets fraktverksamhet, Jessica Tyler, uttalat sig positivt kring att operera med rena fraktflygplan.

Enligt Jessica Tyler så brukar American diskutera och utvärdera möjligheten att ha dedikerade fraktflygplan med jämna mellanrum och svaret brukar vanligtvis vara nej, men på grund av pandemin har American pensionerat ett antal flygplan så nu finns det möjligheter enligt Tyler. American Airlines undersöker samtidigt möjligheterna att utöka fraktsamarbetet med sina Oneworld-partners så det är inte hugget i sten att American kommer att ha särskilda fraktflygplan i sin flotta framöver.

Hittills under coronapandemin har American Airlines genomfört rena fraktflygningar med sina passagerarflygplan. Enligt data från ch-aviation har bolaget använt Boeing 787 samt Boeing 777 för dessa flygningar som flugits mellan USA och Europa respektive Asien.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.