BRA skjuter på trafikstarten till 2021

En andra våg av coronapandemin gör att BRA planerar om och skjuter upp sin planerade start av reguljära flygningar ännu en gång och nu planerar bolaget för att flyga linjetrafik under det första kvartalet år 2021.

Efter att BRA pausade sin verksamhet i våras på grund av coronapandemin och en rekonstruktion av koncernen har flygbolaget haft flera olika planerade återuppstartsdatum för sin linjetrafik. I slutet av september kom BRA återigen upp i luften då man började att flyga uppdragsflygningar som exempelvis ad hoc charter men den egna reguljära linjetrafiken har dröjt och nu skjuter bolaget upp trafikstarten ännu en gång på grund av de ökade fallen av COVID-19 i Sverige.

”Vår ambition har hela tiden varit att komma igång med vår inrikestrafik under hösten men då den andra Corona vågen nu rullar in över Sverige och övriga världen tvingas vi stanna upp, reflektera och planera om igen,” skriver BRA på sin hemsida om beskedet att bolaget nu planerar för trafikstart under det första kvartalet år 2021.

BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård uppger för flyg24nyheter att BRA till en början kommer ha fyra ATR 72-600 i trafik på sju linjer när man återlanserar sin linjetrafik. Matsgård hoppas dock att BRA ska kunna sätta in fler av sina totalt tolv ATR-flygplan i trafik genom att öka antalet avgångar och återlansera linjer i takt med att efterfrågan på flygresor stiger.

De sju linjer som BRA siktar på att starta upp först är linjer till Bromma flygplats i Stockholm från Malmö, Göteborg, Umeå, Visby, Ängelholm Helsingborg och ytterligare två ännu inte bestämda linjer.

(Foto: BRA)

En kommentar

  1. Det låter som en konstig ordning att bestämma hur många destinationer som ska trafikeras men inte vilka. Att göra en bedömning av vilka stationer som är kommersiellt gångbara och sedan börja trafikera dem låter som ett bättre alternativ. Om det sedan är fem, sju eller något annat antal får väl bestämmas av hur marknaden utvecklas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.