Drönare ställde till det i Köpenhamn

Strax efter klockan 16 på söndagen upptäcktes en drönare i närheten av den aktiva start- och landningsbanan på Köpenhamns flygplats Kastrup. Flygplatsen valde att flytta över trafiken till en av flygplatsens andra banor för att undvika att flygtrafiken kommer i kontakt med den sedda drönaren.

Runt klockan 16 på söndagen upptäcktes en drönare i närheten av bana 22L på Köpenhamns flygplats. Banan som var aktiv och användes för landade flygplan vid tillfället stängdes av för flygtrafik och den ankommande trafiken till Kastrup använder sig efter klockan 16 av bana 30 istället.

Här syns hur SAS flygning SK 1743 tvingades ta ett par extra svängar på grund av drönarupptäckten. (Foto: Flightradar24.com)

Vinden på Kastrup under söndagseftermiddagen var svag och därav är det möjligt för flygplanen att även använda sig av bana 30 istället som är cirka 1 000 meter kortare än bana 22L. Bana 30 mäter drygt 2 300 meter medan bana 22L är 3 300 meter lång. Den kortare banlängden skulle dock kunna påverkan större flygplans möjlighet att landa men en Boeing 777 från Qatar Airways på väg mot Köpenhamn vid klockan 16 landar på bana 30.

Bana 22R används precis som tidigare för starter på den danska storflygplatsen. Klockan 16.40 var bana 22L återigen öppen för landningar.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.