Efterfrågan på flyg minskar – Air Leap pausar Göteborgs-linje

Efterfrågan på flygresor inom landet minskar återigen på grund av fler rekommendationer om att inte resa mer än nödvändigt. Med bakgrund av detta väljer Air Leap att pausa sin linje Göteborg-Stockholm Bromma på grund av en minskad efterfrågan.

Regeringens och Folkhälsomyndighetens nu extra skarpa uppmaningar till befolkningen att inte resa gör att efterfrågan på flygresor minskat till och från Göteborg och därför kommer Air Leap att pausa sin linje Göteborg-Stockholm Bromma. Flyglinjen Göteborg-Bromma kommer att pausas från och med måndag den 9 november.

Air Leap började att flyga Göteborg-Stockholm Bromma den 24 augusti och har sedan dess trafikerat sträckan med främst en Saab 2000 från Sveaflyg men också stundtals med en av bolagets egna Saab 340. På vardagar har det varit två avgångar i vardera riktning på morgon respektive kväll och på söndagar har Air Leap flugit en eftermiddags/kvällsavgång i vardera riktning på linjen.

Resenärer som är inbokade med Air Leap på Göteborg-Stockholm Bromma efter den 9 november kommer att kontaktas av Air Leaps Support. Biljetter som inte kommer att kunna utnyttjas kommer att återbetalas.

”Vi beklagar situationen som uppstått under rådande omständigheter. Vi hoppas att våra resenärer har förståelse för detta beslut”, säger Air Leaps marknadschef Emelie Ahlin. 

Kvar på Göteborg-Stockholm är SAS som flyger till Arlanda istället för Bromma och trafikerar i nuläget sträckan med upp till fem dagliga avgångar.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.