Nu åtalas sex personer för intrång på Örebro flygplats

I mars 2019 bröt sig sex personer in på Örebros flygplats under en natt och nu åtalas personerna för bland annat grov stöld och olaga intrång då flera föremål från flygplan försvann i samband med intrånget.

Sex personer, fyra män och två kvinnor, mellan 18 och 20 års åldern gjorde natten mot den 3 mars 2019 intrång på Örebros flygplats. Polisen ska ha kommit till flygplatsen då personerna var på väg att lämna flygplatsen och de sex personerna påträffades då med stöldgods från flygplan som varit uppställda på Örebros flygplats vid en uppställningsyta på de södra delarna av flygplatsen. Stöldgodset ska ha bland annat ha varit värmefläktar, ”flygplanstillbehör” och flytvästar.

Nu åtalas fem av personerna för grov stöld medan en sjätte person åtalas för olaga intrång, grovt brott. Örebro flygplats är ett skyddsobjekt vilket innebär att obehöriga inte har tillträde till flygplatsen. Enligt uppgifter ska minst fem flygplan berörts av intrånget och stölderna.

I samband med händelsen beskrev polisens presstalesperson Stefan Dangardt det hela som ungdomlig dumhet och att det är så långt ifrån terror man kan komma.

(Foto: Janee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.