Event ska locka fler tjejer till flygbranschen

Det arbetar betydligt fler män än kvinnor i flygbranschen. Girls in Aviation Day 2020 i Sverige vill öka intresset bland tjejer och kvinnor för en karriär inom flygbranschen och riktar särskilt in sig på de yngre i åldern 8-17 år när det den 14 november blir en heldag med digitala aktiviteter inom flygområdet.

Women in Aviation Internationals skandinaviska del, WAI Scandinavia, anordnar den 14 november ett event med ett antal kvinnliga föreläsare från flygbranschen som syftar till att öka intresset för en karriär inom bland annat flygbranschen bland tjejer och kvinnor, något som är välbehövligt.

Den 14 november mellan kl 09.00 och 16.30 kommer WAI Scandinavia att välkomna tjejer i åldern 8-17 år att träffa kvinnliga förebilder, ställa frågor till experter och utforska en framtid inom flygbranschen. Under eventet, som kommer att ske digitalt, kommer kvinnor som arbetar som VD, flygledare, piloter, marknadschef, strategisk planerare för luftfart och projektledare inom flygbranschen att hålla föredrag. Det är bland annat föreläsare från Air Leap, LFV och Trafikverket som kommer att finnas på plats digitalt den 14 november.

”Det är första gången vi kör Girls in Aviation Day som ett online-event. Det är både en stor möjlighet och utmaning att kunna ha ett rikstäckande evenemang som detta, istället för att endast ha presentationer hos lokala organisationer. Vi ser fram emot att arrangera flera onlineevenemang i framtiden, som komplement till våra lokala aktiviteter”, säger WAI Scandinavias ordförande Melissa Johnson.

WAI Scandinavia kommer även att informera om sin verksamhet och bland annat prata om alternativa pilotkarriärer. Även om eventet främst riktar sig till tjejer i åldern 8-17 år så är alla välkomna upplyser WAI Scandinavia. Anmälan till eventet kan göras här.

(Foto: Nancy Bink/WAI)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.