Austrian Airlines lanserar snabbtester för COVID-19

På bara 15 minuter ska flygresenärer få veta om de kan resa eller inte. I ett pilotprojekt
erbjuder Austrian Airlines nu snabbtester för COVID-19 till passagerare som flyger från Wiens flygplats.

Austrian Airlines erbjuder, i samarbete med Wiens flygplats, snabbtester för COVID-19 direkt på
flygplatsen. Till en början blir det dock endast på enstaka flygningar då alla passagerare som avser att resa med Austrian Airlines OS 229 till Berlin tillgång till gratis snabbtester under perioden 23 oktober till 8 november 2020. Ett särskilt testcenter har satts upp på terminal 3 vid Wiens flygplats för att resenärerna ska kunna testa sig och få svar inom 10–15 minuter. Svaren skickas sedan via SMS eller på begäran av passageraren.

”Flyget är redan det säkraste transportmedlet inom kollektivtrafikssektorn. Trots det vill vi gå ett
steg längre och göra flygresor ännu säkrare”, säger Jens Ritter, operativ chef på Austrian Airlines.

De snabba testerna är direkt kopplade till boardingkortet. Det betyder att endast ett negativt COVID-19-test aktiverar boardingkortet och ger passageraren tillgång till säkerhetsområdet och gaten. Om resultatet är positivt får resenären istället en vidare medicinsk bedömning som görs direkt på flygplatsen.

Lufthansa-gruppen ska integrera resultaten från pilotprojektet i koncernens övergripande arbete för att göra flygresor mer hälsosäkra trots pandemin. Om projektet går bra kan tester erbjudas i större skala och bli till en integrerad del i resekedjan. Jens Ritter är optimistisk inför möjligheterna som snabbtester kan öppna upp för flygbranschen.

”Vi måste montera ner alla hinder som skapats av coronaviruset de senaste månaderna. Vårt mål
för framtiden är att projektet ska leda till motsvarande uppluckringar i reserestriktionerna, men först vill vi visa hur ett riktat testprogram kan fungera”, säger Jens Ritter.

(Foto: Austrian Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.