700 jobb försvinner hos Finnair

Finnair har avslutat den samarbetsprocess som inleddes i september om sina planer på att minska bolagets verksamhet med upp till 1 000 jobb, att göra andra strukturella förändringar och att genomföra ytterligare tillfälliga uppsägningar på grund av effekterna av coronapandemin. På grund av pandemins dramatiska marknadsförändringar minskar Finnair nu antalet jobb på bolaget med cirka 600 jobb i Finland och ytterligare 100 jobb försvinner utanför Finland.

700 jobb försvinner hos Finnair på grund av coronapandemin och uppsägningarna för den berörda personalen kommer att genomföras i slutet av mars 2021. Samarbetsprocessen kring hur många jobb som försvinner berörde alla Finnair-anställda i Finland utom den flygande personalen, totalt 2 800 anställda. Liknande diskussioner har även funnits utanför Finland och uppsägningar från Finnair utanför Finland uppgår till cirka 100 av de 700 jobb som försvinner. Totalt har Finnair cirka 6 500 anställda.

”Jag är tacksam för att vi tillsammans med våra anställda kunde hitta sparlösningar som hjälpte oss att rädda cirka 150 jobb på Finnair. Trots det är detta en mycket sorglig dag på Finnair. Coronapandemin har varit helt orättvis mot vår bransch och tyvärr måste många Finnair-anställda nu uppleva dess ekonomiska konsekvenser personligen”, säger Topi Manner, Finnairs VD.

Förutom uppsägningarna fortsätter Finnair med ”tillfälliga uppsägningar” som påverkar de flesta av bolagets anställda i Finland. För många kan de tillfälliga uppsägningarna fortsätta under lång tid eftersom återhämtningen av luftfarten kommer att ta flera år, uppger Finnair i ett pressmeddelande.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.