Air Leap justerar inför vintern

Till vinterns tidtabeller väljer Air Leap att anpassa flera utav avgångarna för att öka kapaciteten på de linjer som har högst efterfrågan. Samtidigt anpassas avgångar med lägre efterfrågan till en mindre flygplanstyp jämfört med tidigare.

Den 9 november börjar Air Leaps vintertidtabell med flera förändringar att vänta. Visby kommer att få fler avgångar medan Halmstad får utökad kapacitet på vissa avgångar jämfört med idag. Detta som en del av att öka kapaciteten på linjer med hög efterfrågan medan avgångar med lägre efterfrågan anpassas till en mindre flygplanstyp för att skapa en så lönsam verksamhet som möjligt.

”Air Leap är ett kommersiellt flygbolag som måste ha lönsamhet för att kunna flyga. Vi har en långsiktig plan för vår verksamhet, men för att den ska bli verklighet måste vi ha en mer effektiv tidtabell och utnyttja våra flygplan i större utsträckning. Denna optimering medför bland annat att Visby får ytterligare avgångar samt Halmstad får ökad kapacitet med större flygplanstyp på vissa utvalda avgångar”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Air Leap planerar att ta ytterligare en ATR 72 i drift under början av 2021 som ska komplettera dagens flygplansflotta som består av en ATR 72, fyra Saab 2000 och fyra Saab 340.

”När vi har vår nya ATR 72 på plats kan vi fortsätta öka antalet avgångar och skapa en än mer attraktiv tidtabell till våra destinationer”, fortsätter Emelie.

Läs mer om Air Leap.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.