Wizz Air lanserar fler inrikeslinjer i Norge

Ytterligare en bas och sju nya flyglinjer inom Norge. Det är Wizz Airs besked som skruvar upp sin satsning på den norska inrikesmarknaden ännu mer.

Inrikesmarknaderna har tagit minst skada av coronapandemin och Wizz Air passar på att expandera på dessa marknader istället för sitt annars främst internationellt inriktade linjenät. Sedan tidigare har Wizz Air annonserat att man etablerar en bas i Oslo med inrikeslinjer till Bergen, Tromsø och Trondheim och nu har Wizz Air sagt att man öppnar ytterligare en bas för inrikeslinjer i Norge. Samtidigt utökar man även sin närvaro på den italienska inrikesmarknaden med en ny bas och sju nya italienska inrikeslinjer.

Åter till den norska expansionen så kommer Wizz Air att öppna en ny bas i Trondheim med två Airbus-flygplan baserade på flygplatsen där. Samtidigt lanserar det ungerska lågprisflygbolaget ytterligare sju inrikeslinjer, dels från Trondheim till Stavanger, Bodø, och Tromsø, dels från Tromsø till Bodø och Stavanger samt dels från Oslo till Ålesund och Bodø.

Wizz Airs expansion i Norge bäddar för ett priskrig med SAS och Norwegian på den norska inrikesmarknaden och det ungerska lågprisflygbolagets inträde i Norge har sött på kritik från flera fackförbund i Norge. Fackförbundens medlemmar kommer inte att använda Wizz Air för sina jobbresor på grund av lågprisflygbolagets relation och syn på fackförbund. Även Norges statsminister Erna Solberg ställer sig bakom bojkotten av Wizz Air.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.