TUI lanserar sju flyglinjer till Sälen

TUI inleder en satsning på skidresor och lanserar sju nya flyglinjer till Scandinavian Mountains Airport i Sälen. Under vintersäsongen kommer man att flyga till Sälen från sju flygplatser, varav sex är i belägna Sverige.

TUI satsar på skidresor till Sälen i vinter då man ska flyga till Sälen från sju flygplatser. Under hela vintern kommer man att flyga från Stockholm, Göteborg och Malmö. Flygdagar är torsdagar och söndagar med start i december 2020. Till Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn kommer man att kunna flyga under större helger och vinterloven.

”Jag är stolt och glad att vårt kreativa samarbete med TUI ger våra resenärer denna möjlighet. Det är otroligt glädjande och signalerar framtidstro. Att flygdagarna blir torsdagar och söndagar är väldigt positivt och ger besökarna stor flexibilitet hur man bokar sin vistelse hos oss. Man kan välja att komma upp över en långweekend och flyga torsdag-söndag. Eller en hel vecka söndag-söndag samt alternativet kortvecka söndag-torsdag. Det är jag säker på att resenärerna uppskattar”,säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

”Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Målet är att kunna ta en frukost hemma, landa på nya flygplatsen i Sälen och sedan en äta en lunch i skidbacken. Sälen och Trysil erbjuder bra möjlighet till aktiviteter i frisk fjälluft. Jag tror många längtar efter det”, säger Tommy Serban, kommersiell chef på TUI.

Flygningarna till Sälen kommer att genomföras av TUI fly.

(Foto: Rob Hodgkins)

7 kommentarer

   1. Tack, det förstår jag men blir det med egen produktion dvs 737, 767…?? .I så fall låter det som väldigt stora flygplan för en väldigt kort flygsträcka i en mycket osäker tid. Min tanke var att man hyrt in ATR, Fokker 50 eller likn. men så är det alltså inte?
    Tack för tidigare svar och trevlig helg!

 1. Ingen kort sträcka för en 737.
  SAS flyger sedan många år på lika långa sträckor inom Sverige med just B737 alt. Airbus A320.
  Banan är dessutom 2500 m lång o 45 m bred.
  SAS flyger själv dit med Airbus A320Neo.

  1. Jo, men där är det ju så att SAS flyger dessa linjer som en del av ett trafiknät som huvudsakligen består av längre linjer. Att förhållandevis stora flygplan används på tunnare linjer där de inte är optimala är priset ett bolag får betala när det inte kan/vill organisera commutertrafik i egen regi. Jag har absolut inget emot TUI:s satsning på nationell charter till Sälen. Dock tror jag mer på affärsmodeller som drivs av professionalism och genomtänkta analyser än på de som har desperation och fromma förhoppningar som drivmedel. Tyvärr räknar jag TUI:s Sälenprojekt till den senare kategorin. Om jag har rätt eller fel får vi ju veta redan om några månader. Har jag fel blir jag glad !!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.