Air Gotland har 30 procent av marknaden på Visby flygplats

I augusti började AirGotland att flyga mellan Visby och Stockholm Bromma och under bolagets första hela trafikmånad, september, nådde man en marknadsandel på drygt 30 procent på Visbys flygplats.

Under september reste totalt 9 926 passagerare till och från Visbys flygplats till Stockholm Arlanda, Stockholm Bromma och Göteborg enligt statistik från Swedavia. AirGotland, som beskriver sig som den nya lokala prispressaren lyckades under sin första hela trafikmånad, september att nå drygt 30 procent i marknadsandel på Visbys flygplats.

”Att som en start-up i en bransch med aktörer som SAS lyckas så väl stärker bara vår tes att priset och turlistan för trafiken mellan Visby och Bromma har varit totalt fel”, säger AirGotlands VD Tiina Mykkänen. 

AirGotland har hunnit att utöka sin turlista redan två gånger sen starten den 13 augusti i år och är det enda flygbolaget som trafikerar Visby-Stockholm sju dagar i veckan. AirGotland flyger till och från Gotland med en Saab 340 från Sprint Air i konkurrens året runt med Air Leap, Amapola Flyg och SAS. AirGotland, Air Leap och Amapola Flyg använder sig av Bromma flygplats i Stockholm medan SAS flyger till Arlanda flygplats.

(Foto: AirGotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.