Inget flyg mellan Växjö och Stockholm förrän 2021

Under förra veckan tillkännagav Amapola Flyg att man skulle börja flyga mellan Växjö och Stockholm Arlanda i slutet av oktober. Dessa planer stoppas dock nu och skjuts fram till januari på grund av kapacitet för att trafikera sträckan saknas.

UPPDATERING (2021-02-11): Enligt VXO News kommer Amapola Flyg att börja flyga Växjö-Stockholm Arlanda den 6 april 2021. Avgångar Växjö-Stockholm tisdagar till fredagar och Stockholm-Växjö måndagar till torsdagar.

Amapola Flyg avsåg att starta upp trafik på linjen Växjö-Stockholm Arlanda i oktober. Detta skulle ske med en Jetstream 32 som även skulle flugit på Torsby-Hagfors-Stockholm Arlanda. Då den senare linjen inte kommer att börja flygas förrän efter jul saknas det därför kapacitet att starta trafiken redan i oktober.

”Vi är ledsna att behöva göra denna försening, men vi ser fram emot att få mer tid att sälja in linjen till marknaden. Det kommer att vara en lång vandring att få tillbaka de passagerarvolymer som fanns i Växjö och nu ska vi arbeta tillsammans med flygplatsen och regionen för att nå ut.”, säger Erik Salén VD, Amapola Flyg.

Det nederländska flygbolaget AIS Airlines skulle flugit Jetstream-flygplanet på uppdrag av Amapola Flyg mellan Växjö och Stockholm fyra gånger i veckan. Enligt den tidigare planen skulle det blivit en morgonavgång från Växjö tisdag-fredag och en kvällsavgång från Stockholm Arlanda till Växjö måndag-torsdag. Nu blir det alltså ny trafikstart i april 2021 istället.

”Vi måste ha respekt för att de nuvarande rekommendationerna och pandemiläget som står och väger gör att många resenärer drar sig för att resa och att många möten på plats inte blir av. Jag är förhoppningsfull om att när vi kommer in i nästa år (2021) så kommer vi att se att det vi ser nu bara är svansen på pandemin och att de åtgärder som svenska folket frivilligt åtagit sig att efterleva kommer att ha haft effekt.”, sade Erik Salén vid den uppskjutna trafikstarten i oktober år 2020.

(Foto: AIS Flight Academy)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.