SAS första Airbus A321LR har levererats

Under gårdagen, den 15 oktober, landade SAS första Airbus A321LR på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn efter en leveransflygning från Airbus anläggning i Hamburg.

Strax efter klockan 16.45 på torsdagen landade SAS första Airbus A321LR i Köpenhamn efter en leveransflygning från Airbus i Hamburg. Flygplanet som fått namnet Jarl Viking och registreringsbeteckningen SE-DMO flög mellan Hamburg och Köpenhamn med en tio procentig inblandning av biobränsle i tankarna.

Den A321LR som nu levererats är den första av tre Airbus A321LR som SAS beställt från den europeiska flygplanstillverkaren. Före pandemin var tanken att de nya flygplanen skulle öppna upp för nya långlinjer med en efterfrågan som är för liten för större långlinjeflygplan som Airbus A330 och A350. Premiärlinjen skulle varit Köpenhamn-Boston. På grund av coronapandemin har dessa planer dock förändras och tidigare i år har SAS kommunicerat att A321LR ska användas på långlinjer från Stockholm och Oslo när de kommer igång igen. Enligt check-in.dk kan det bli aktuellt för SAS att använda A321LR på linjer inom Europa under hösten.

SAS Airbus A321LR har plats för 157 passagerare i en tre klass-layout med 22 platser i SAS Business, 12 i SAS Plus och 123 platser i SAS Go. Flygplanstypen som är en del av Airbus A320neo-familj ger bränslebesparingar på 30 procent och nästan en halvering av bullret jämfört med den tidigare generationens flygplan i samma segment.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.