Fortsatt tungt för SAS

I september reste 614 000 passagerare med SAS och bolaget rapporterar en kapacitetsminskning med 73 procent jämfört med samma period föregående år. Dock minskade antalet resenärer med 79 procent.

Coronapandemin fortsätter att påverka SAS trafik negativt. Under september uppgick det totala antalet passagerare till 614 000, en minskning med 2,3 miljoner samtidigt som den totala kapaciteten var 72,7 procent lägre, jämfört med samma period förra året. Efterfrågan på inrikestrafik fortsätter att vara starkare än europeisk och interkontinental trafik och SAS har anpassat nätverket efter det.

”Sedan i mars, när nästan all vår trafik stoppades, har vi långsamt börjat bygga upp vårt nätverk igen. Nu har vi uppemot 380 dagliga avgångar till 75 destinationer och jag är glad att vi nu har återupptagit vår närvaro i Fastlandskina efter nio månaders uppehåll. Övergripande efterfrågan är dock kraftigt styrd av reserestriktioner. I september klassades tyvärr ytterligare länder som ”röda”, vilket minskade antalet passagerare något jämfört med augusti. Trots detta har vi noterat en långsam, men stadig, återhämtning av efterfrågan och i september flög en halv miljon fler passagerare med SAS än under april månad. Blickar vi framåt så fortsätter vi att följa marknadsutvecklingen och är redo att göra ytterligare justeringar utifrån hur efterfrågan utvecklas, säger Rickard Gustafson, VD på SAS.

Kabinfaktor på SAS flygningar låg på låga 37,7 procent vilket är en minskning med drygt 40 procentenheter jämfört med september år 2019.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.