Snart går det att flyga Växjö-Stockholm igen

I slutet av oktober återfår Växjö Småland Airport en förbindelse till Stockholm efter att trafiken till huvudstaden stoppades i våras. Nu är det Amapola Flyg som ska ansvara för trafiken till Stockholm med AIS Airlines som operatör.

Den 26 oktober börjar Amapola Flyg att flyga mellan Växjö och Stockholm. Det kommer att bli trafik fyra dagar i veckan på linjen som ska använda sig av Arlanda flygplats istället för Bromma dit Växjös tidigare Stockholmslinje gick till med BRA.

”Det är en fantastisk nyhet för Växjö och Kronoberg. Flygtrafiken mellan Växjö och Stockholm har legat nere sedan mars och därmed försämrades tillgängligheten till både Stockholm och övriga orter i norra Sverige. Att välkomna Amapola till vår region och Växjö Småland Airport är extremt viktigt för näringslivet såväl besöksnäringen”, säger VD för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

Avgångarna från Växjö Småland Airport kommer att ske tisdagar till fredagar kl 06.25 med ankomst kl 07.30 till Stockholm Arlanda. Avgångarna från Stockholm Arlanda kommer att ske måndagar till torsdag kl 18.10 med ankomst kl 19.15 till Växjö Småland Airport. Det är inte Amapola själva som kommer att trafikera avgångarna utan man hyr in en Jetstream 32 från AIS Airlines för trafiken.

”Flygtrafiken på svenska flygplatser är ner runt 80 procent vilket gör att passagerarunderlaget för närvarande från Växjö-regionen är för litet för att motivera trafik. Vi tror dock på ett normalisering efter pandemin och vill på det här sättet möjliggöra för resenärerna att åtminstone vissa dagar åka till Stockholm över dagen. Nu startar vi upp trafiken under hösten och förhoppningsvis så finns resebehov som möjliggör både fler avgångar och så småningom större flygplan”,  säger Amapola Flygs VD Erik Salén.

(Foto: Mats Samuelsson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.