Amadeus presenterar undersökning om Nordens affärsresenärer

Under sju år har Amadeus genomfört en studie med affärsresenärer och beslutsfattare från fyra nordiska länder för att visa på hur behoven har förändrats och på eventuella skillnader mellan de nordiska länderna. Nu har resultatet av studien publicerats.

Hur lika är de svenska, norska, danska och finska affärsresenärerna? Vilka behov har förändrats under de senaste sju åren? Är det skillnader mellan beslutsfattare och affärsresenärer? Det är några av de frågor som Amadeus ville ta reda på genom en studie. Studien som genomfördes av Nordic Bench under åren 2012, 2014, 2017 och 2019 för att bevaka utvecklingen av nordiska affärsresetrender över en sjuårsperiod. Ett genomsnitt på 1000 personer per år besvarade undersökningen, allt från stora till små företag.

Rapporten sammanställdes under 2020, under de första månaderna av coronapandemin. Förändringarna inom resebranschen på grund av COVID-19 har resulterat i stor osäkerhet men resultaten av denna studie kan utgöra ett riktmärke för att hantera framtida förändringar och stödja resenärer, företag och hela branschen på vägen till återhämtning skriver Amadeus i ett pressmeddelande.

”Vi frågade både beslutsfattare och affärsresenärer för att se hur företagens behov och tekniska utveckling skiljer sig mellan länderna”, säger Johan Nordqvist, VD för Amadeus i Skandinavien. ”Vi vill dela med oss av våra resultat så att företag och resebyråer är medvetna om dessa skillnader när de utvecklar sina resepolicyer för att bättre möta behoven hos varje lands unika resenärer.”

Viktiga resultat från studien:

  • Om resenärer inte kan få tillgång till alla priser i sitt bokningssystem, är de mer benägna att lita på andra kanaler för att få det flyg eller hotell de vill ha, vilket gör att Travel Managers utsätts för ett svårt ”Duty-of-care” dilemma. Den här trenden betonar vikten för företag och resebyråer att ha innehållet tillgänglighet när man investerar i ett självbokningsverktyg.
  • I takt med att flygbolagen delar upp sitt erbjudande ökar efterfrågan på tilläggstjänster bland nordiska affärsresenärer, men särskilt för dem som reser 80 dagar eller mer om året. En Travel Manager bör överväga att ge sina frekventa resenärer tillgång till extra tilläggstjänster. Detta kan i sin tur få resenären att känna sig mer uppskattad, utvilad och motiverad, liksom att företaget kan få en mer produktiv och lojal anställd.
  • Beslutsfattare och affärsresenärer är inte alltid överens om prioriteringar. Även om affärsresenärer vill få tillgång till ett fullständigt integrerat system för sin resebokning och reseräkning listade beslutsfattare detta som sin lägsta prioritet.

Även om Norden ibland ses som en enda marknad, visar undersökningen att vissa ämnen så som arbetsmarknaden och lokala bestämmelser har en betydande inverkan på hanteringen av affärsresor. Men exakt hur olika är varje land? Klicka här för att ta del av hela studien på engelska

(Foto: Jim Hofverberg/BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.