Finnair drar ner på antalet flygningar

I oktober kommer Finnair att trafikera 41 destinationer men antalet avgångar till nästan alla destinationer kommer att reduceras på grund av en minskad efterfrågan i takt med att smittspridningen ökat och nya reserestriktioner tagits i bruk.

Finnair flyger till 41 destinationer i oktober, men frekvensen kommer att minskas på nästan alla linjer och kommer att flyger cirka 70–80 dagliga flygningar istället för de tidigare planerade cirka tvåhundra flygningar. Långdistansflygningar fortsätter att fokusera på Tokyo, Seoul, Hong Kong och Shanghai, som också är viktiga fraktdestinationer. Finnair kommer också att fortsätta fraktflygningar till New York, Bangkok och Singapore.

I augusti flög 193 000 personer med Finnair vilket är en minskning med nära 86 procent jämfört med samma period under fjolåret, men en ökning från juli med 32,9 procent. Mätt i betalda passagerarkilometer, RPK, föll antalet resenärer med 92,4 procent, medan kabinfaktorn för passagerare sjönk över 45 procentenheter till 41,7 procent på årsbasis. Finnair skriver att COVID-19-pandemins följder förblir tydliga i augusti månads trafiksiffror, men fraktefterfrågan är fortsatt stark.

Trots de dystra siffrorna så har Finnair återstartat en långlinje sedan man fått tillstånd från kinesiska myndigheter att flyga en tur och retur i veckan mellan Helsingfors och Nanjing från 11 september till den 16 oktober. Flygen till Nanjing har både gods och passagerare ombord mellan Europa och Kina.

”Vi är glada över att kunna trafikera ännu en viktig destination i Kina, som fortfarande är en betydande marknad för Finnair. I september flyger vi till Shanghai och Nanjing två gånger i veckan. Vi ser fram emot att ytterligare öka vår service till den kinesiska marknaden snarast”, säger Robert Lönnblad, Finnairs Skandinavienchef.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.