Idag återupptar SAS flygningarna till Kina

Från och med idag, den 29 september, blir det återigen möjligt att flyga direkt från Skandinavien till Kina med SAS när flygningarna från Köpenhamn till Shanghai återupptas med en avgång i veckan.

Flygförbindelsen mellan Skandinavien och Kina har stor betydelse för handel och efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter. Detta då bolaget från och med idag, den 29 september, återigen flyger mellan Köpenhamn och Shanghai.

Shanghai-rutten kommer att trafikeras med SAS nya Airbus 350 som minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med nästan 30 procent, jämfört med tidigare motsvarande modeller. Avgångstid från Köpenhamn på tisdagar blir kl 18.40 med landning i Shanghai klockan 10.55, lokal tid, dagen efter. Den efterföljande return tillbaka till Skandinavien kommer att flygas på torsdagar med avgångstid klockan 13.10 från Shanghai och landar i Köpenhamn klockan 18.30.

Från slutet av oktober planerar SAS även att återuppta rutten till Peking från Köpenhamn, förutsatt att man får tillstånd av myndigheterna. SAS har inte trafikerat Kina med direktflyg sedan den 31 januari i år enligt ett pressmeddelande från bolaget. Dock visar data från Flightradar24 att SAS flugit mellan Köpenhamn och Peking under maj och juni.

För närvarande flyger SAS till 75 destinationer och upp till 380 flyg om dagen. Bolaget följer utvecklingen kontinuerligt och är redo att justera trafiken i takt med att reserestriktioner hävs och efterfrågan på resor ökar. 

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.