Lufthansa ska spara ännu mer

Flygresandet ligger på låga nivåer och flygbolagen har det tufft ekonomiskt. I ett försök att öka efterfrågan på flygresor så satsar Lufthansa på att sälja två biljetter till priset av ett samtidigt som flygbolaget förbereder för ett tredje sparpaket på grund av pandemin.

Som en del i Lufthansas strategi att öka efterfrågan på flygresor har det tyska flygbolaget nyligen lanserat kampanjen Business Companion Fare vilket är ett erbjudande som innebär att resenärer köper två flygbiljetter till priset av en för resor i bolagets Business Class inom Europa. Erbjudandet gäller för bokningar mellan 15 september till 26 oktober 2020, men avser resor som ska äga rum till och med mars 2021. Om detta kommer att hjälpa Lufthansa mot fler resenärer när pandemin återigen verkar befinna sig i en fas av ökad smittspridning i Europa återstår att se. Klart är däremot att Lufthansa kommer att genomföra en tredje runda av besparingar för att överleva pandemin.

Bakom beslutet att sjösätta ett tredje sparpaket ligger att återhämtningen av passagerartrafiken kommit av sig och inte ligger i linje med vad Lufthansa prognostiserade i somras då man räknade med att motsvarande 50 procent av trafiken från 2019 under samma period skulle kunna vara igång under det fjärde kvartalet. Nu är det istället tal om 20 till 30 procent av 2019 års nivåer på flygtrafik som är realistisk för det fjärde kvartalet i år enligt Lufthansa.

I det tredje sparpaketet kommer Lufthansa att dra ner ännu mer på personal samtidigt som flygplansflottan ska minskas ytterligare. Det är inte klart hur många fler anställda som kommer att få lämna sina jobb på Lufthansa i nuläget. När det gäller bolagets flygplansflotta så kommer bland annat bolagets åtta kvarvarande Airbus A380 och tio A340-600 att försättas i långtidsförvar och de två flygplanstyperna kommer endast att sättas i trafik igen om det återuppstår en plötslig kraftig ökning av efterfrågan på flygresor.

Med det nya sparpaketet räknar Lufthansa med att stärka bolagets likviditet genom att spara in 100 miljoner euro i utgifter varje månad under vintersäsongen 2020/2021. Enligt ett pressmeddelande från Lufthansa räknar man med att bränna 400 miljoner euro av sin likviditet varje månad under den kommande vintern som kommer att kännas kallare än på länge för världens flygbolag.

(Foto: Lufthansa)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.