Air Leap möblerar om på Arlanda-linje

Air Leap har tidigare omfattats av trafikplikt på sträckan Visby-Arlanda men när nu Trafikverkets krav på att ha en flygavgång från Visby till Stockholm runt lunchtid slopas så anpassar bolaget tidtabellen mellan Gotland och landets största flygplats.

Sedan igår har Air Leap ändrat tidtabellen mellan Visby och Stockholm Arlanda med en tidig avgång på morgonen med retur på kvällen istället för en lunchavgång till Arlanda från Gotland. Air Leap har sedan tidigare varit omfattade av trafikplikten där Trafikverket ställt krav på en flygning vid lunchtid för transport av testprover till Stockholm, något som Trafikverket nu valt att slopa.

”För oss är det en jättebra nyhet då vi i stället kan erbjuda en tidtabell som är mer optimerad till vidareresande från Arlanda. Vi har under längre tid haft påtryckningar och önskemål gällande en tidig morgonavgång från Visby till Arlanda, samt en retur tillbaka till Visby på kvällen, något som inte funnits sedan covid-19s utbrott”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap

Med den nya tidtabellen blir det avgång klockan 06.45 från Visby med retur klockan 17.10 från Arlanda, detta för att kunna byta till flyg vidare ut i Europa och världen. Sträckan kommer att trafikeras med en Saab 340, med plats för 33 passagerare. Air Leap flyger mellan Visby och Arlanda på vardagar samt söndagar.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.