Kraftig passagerarökning i augusti för Air Leap

En kraftig expansion under sommaren trots coronapandemin, med kapacitetsökningar och nya linjer gjorde att Air Leap flög 92 procent fler passagerare i augusti 2020 jämfört med samma månad under föregående år.

Den positiva utvecklingen sett i passagerarantal, för Air Leaps satsning på den svenska marknaden fortsätter. I augusti var det 92 procent fler passagerare som flög med Air Leap jämfört med samma månad förra året och orsaken bakom ökningen är den kraftiga expansion som flygbolaget gjort under pandemin när andra bolaget dragit ner.

”Det känns helt underbart att se den här utvecklingen. Att starta nya linjer under en pågående pandemi är en osäkerhetsfaktor, men med dessa fantastiska siffror får vi det bekräftat att vi valde rätt strategi. Extra roligt är att vår satsning på Visby gett resultat då var fjärde passagerare där väljer att flyga med oss. Nu ska vi se till att ännu fler väljer oss framöver”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef på Air Leap.

Innan sommaren flög Air Leap fem linjer från Stockholm och Oslo för att i juni och juli utöka med ytterligare tre linjer från Bromma och Visby. I slutet av augusti slutfördes den planerade sommarsatsningen med tre nya linjer från Bromma till Göteborg, Malmö och Ängelholm. Idag flyger Air Leap till 12 destinationer i Sverige, Norge och Finland.

(Foto: Gustav Karlström)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.