Ryanair startar ny linje från Göteborg

Det irländska lågprisbolaget Ryanair utvecklar destinationsutbudet på Göteborg Landvetter Airport och lanserar en ny direktlinje till Banja Luka, den andra största staden i Bosnien-Hercegovina, trots coronapandemin.

Ryanair återkom till Landvetter efter sitt uppehåll under coronapandemin den 1 juli och har hittills återupptagit trafiken till 15 destinationer från Göteborg. Den 25 oktober öppnar det irländska lågprisflygbolaget även en helt ny direktlinje till Banja Luka, den näst största staden i Bosnien-Hercegovina efter huvudstaden Sarajevo.

Västsverige har en stor andel invånare med rötter i Balkanregionen och Bosnien specifikt. När världen öppnar upp finns en längtan efter att träffa släkt och vänner och det råder en mening om att denna typen av trafik har inte minskat på samma sätt som traditionellt semesterresande.

”Det är oerhört glädjande att Ryanair väljer att satsa vidare på Landvetter med en ny direktlinje till Bosnien-Hercegovina och under en utmanande tid ser nya möjligheter på denna marknad”, säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Flygplats.

Trafikstart för den nya linjen Göteborg-Banja Luka är den 25 oktober som en del av vinterprogrammet 2020/2021 och Ryanair kommer att trafikera sträckan två gånger i veckan med en Boeing 737–800.

Allt fler flygbolag är nu tillbaka på Swedavias tio flygplatser och trafiken har ökat successivt framförallt till europeiska destinationer i takt med att länder lättat på sina reserestriktioner. Under hösten väntas ytterligare flygbolag återta sina flyglinjer enligt ett pressmeddelande från flygplatsoperatören.

”Betydligt färre flygresor jämfört med före pandemin är att vänta en tid framöver men vi ser med tillförsikt fram emot att få tillbaka ännu mer flygtrafik och resenärer på våra flygplatser när situationen har stabiliserats i världen”, fortsätter Anna Strömwall.

(Foto: Tromber)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.