Amapola stänger ner en linje och utökar på två

BRAs besked att skjuta upp sin trafikstart gör att Amapola Flyg väljer att förlänga sina flygningar till Visby och Malmö från Stockholm Bromma till slutet av oktober medan trafiken till Ängelholm Helsingborg planenligt upphör den 17 september.

Under BRAs företagsrekonstruktion har samarbetspartnern Amapola Flyg under sommaren upprätthållit flygningar till Stockholm Bromma från Göteborg, Halmstad, Visby, Malmö och Ängelholm Helsingborg där resenärer bland annat kunnat använda oanvända BRA-biljetter på Amapolas flygningar. I augusti stoppade Amapola flygningarna till Göteborg och Halmstad planenligt medan flygningarna till de tre övriga destinationerna förlängdes till den 17 september.

Nu har Amapola dock valt att även stoppa flygningarna till Ängelholm Helsingborg den 17 september medan trafiken till Visby och Malmö från Bromma flygplats förlängs till den 24 oktober. Detta då BRA valt att skjuta upp sin egna start för linjetrafik till det fjärde kvartalet i år.

Amapola kommer fortsatt flyga med en Fokker 50 som har plats för 50 passagerare på de två linjerna från Stockholm Bromma. Malmö-Stockholm kommer att få fler avgångar från mitten av september då linjen ska flygas med två avgångar i varje riktning på måndagar, tisdagar och torsdagar medan det blir en rotation på linjen på onsdagar, fredagar samt söndagar. Malmö-Stockholm flygs i konkurrens med Air Leap och SAS.

Även Visby-Stockholm Bromma kommer att få fler avgångar när flygningarna till Ängelholm stoppas. Linjen kommer att flygas med en daglig avgång måndag-onsdag samt söndag (två avgångar från Bromma) medan det blir två till tre avgångar i varje riktning på torsdagar och fredagar. På flygningarna mellan Visby och Stockholm har Amapola konkurrens från SAS, Air Leap och Air Gotland.

Den nya tidtabellen och de utökade avgångarna som Amapola inför kommer att börja gälla från den 18 september. Fram till den 17 september kommer Amapola att ha en Fokker 50 baserad i Malmö som slingas till Ängelholm Helsingborg och Visby via Bromma men från den 18 september kommer Amapola att ha en Fokker 50 övernattande på Visby flygplats på vardagar och på Bromma flygplats under helger som ska sköta trafiken till Gotland och Malmö från huvudstaden.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.