Trafikverket säkrar trafiken till Örnsköldsvik

Air Leap beslutade i augusti att man inte återupptar sin trafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda på grund av coronapandemin och detta skulle lämnat Örnsköldsviks flygplats utan trafik i höst, men en upphandling från Trafikverket kommer att garantera trafiken till Stockholm fram till årets slut.

Sedan april har Trafikverket tillfälligt upphandlat trafik på flera flyglinjer än normalt på grund av coronapandemin. En av linjerna som upphandlats är Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda och då den linjen är den enda av de tillfälligt upphandlade linjerna som inte har någon operatör som flyger sträckan på kommersiella grunder så kommer trafiken på Örnsköldsvik-Stockholm att fortsätta upphandlas av Trafikverket.

Den nya upphandling som nu ska göras kommer att innebära en förbättrad tidtabell med avgångar på morgon och kvällar för att möjliggöra resor över dagen till Stockholm. Detta är något som förhoppningsvis ska locka fler resenärer hoppas Örnsköldsviks flygplats flygplatschef Robert Gyllroth som Sveriges Radio har pratat med.

Den nya upphandlingen kommer att gälla fram till den 31 december 2020 och tidigare i år hade Air Leap planer på att återuppta egen kommersiell trafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda men i mitten av augusti stoppade man de planerna på grund av en långsam återhämtning av efterfrågan på flygresor.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.