Möjligt för direktflyg från Sverige och Danmark till Beijing igen

Beijing tillåts nu vara den första inresepunkten för flygningar igen och detta innebär att både Sverige och Danmark återfår direktflygningar till den kinesiska huvudstaden efter att trafiken anpassats för mellanlandningar i Kina innan man nått Beijing.

Air China kan nu återuppta direktflygningar mellan Stockholm respektive Köpenhamn och Beijing efter att de kinesiska myndigheterna beslutat sig för att tillåta direktflygningar till Beijing från åtta länder, Sverige, Danmark, Österrike, Grekland, Thailand, Kambodja, Pakistan och Kanada enligt check-in.dk.

Under coronapandemin har Air China tvingats att slinga om flygningarna från Skandinavien till Beijing. Flygningarna mellan Stockholm och den kinesiska huvudstaden har dels mellanlandat i Tianjin men också i Xian sedan slutet på mars enligt data från Flightradar24. Vid de båda mellanlandningarna som skett på vägen till Beijing har passagerarna testats för COVID-19.

När nu kinesiska myndigheter tillåter en del direktflygningar till Beijing så är det fortsatt en 14 dagars karantän som är aktuell för samtliga inkommande resenärer och man har satt en gräns på maximalt 500 ankommande internationella resenärer per dygn till den kinesiska huvudstaden skriver check-in.dk.

Den 13 augusti utökade Air China sina flygningar till både Stockholm och Köpenhamn från Beijing med en extra avgång i veckan till Sverige och en extra avgång varannan vecka från Danmark. Om det faktiskt blir direktflygningar till Sverige återstår dock att se då Flightradar24 fortsatt visar att flygningar från Stockholm till Beijing ska mellanlanda i Kina innan man når den kinesiska huvudstaden. På Stockholm Arlandas hemsida finns det däremot inget som tyder på att någon mellanlandning ska ske för Air Chinas flygningar framöver.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.