74 procent färre passagerare flög med SAS i augusti

SAS flög 74 procent färre passagerare i augusti 2020 jämfört med samma månad föregående år, men samtidigt så flög det 12 000 fler passagerare med bolaget i augusti vilket är en ljusglimt i återhämtningen.

När SAS summerar sin trafikstatistik för augusti så kan man konstatera att det totala antalet passagerare och kapaciteten minskade med 74 respektive 73 procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt noterade bolaget dock en liten ökning med 12 000 passagerare i augusti jämfört med juli.

I faktiska passagerartal innebar den kraftiga nedgången i augusti att det flög 2,1 miljoner färre passagerare med SAS under årets åttonde månad jämfört med 2019. SAS skriver i ett pressmeddelande att efterfrågan på flygresor har återhämtat sig något bättre inom Skandinavien än i andra delar av nätverket och SAS har anpassat sin kapacitet därefter.

”Under hösten avser vi att öka antalet flygningar och öppna upp fler linjer, i takt med att efterfrågan återkommer. I första hand kommer vi återuppta inrikestrafik i Danmark, Norge och Sverige, men vi öppnar också 18 linjer till viktiga destinationer i Europa. Dessutom planerar vi att starta upp trafiken till Asien och därmed kunna erbjuda flygningar till alla de tre kontinenter som vi normalt är verksamma på”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.